Снимки: БТА

Няма личен конфликт между министър-председателя и президента, настоя вицепрезидентът Илияна Йотова пред  БНТ.

"Това е един въпрос, който като мантра се развява непрекъснато във всяко едно студио и във всеки един разговор - ако въпросът ви е дали има личен конфликт между министър-председателя и президента, категоричният ми отговор е: Не!", отсече Йотова.

"В България дълго време бяхме свикнали, може би в предишните 5 години, когато министър-председателят се обаждаше на президента да му нареди какво да прави", посочи още вицепрезидентът.

Тя обаче заяви, че вече екипите са различни и в "Дондуков" 2 вече има екип, който има различно виждане за развитието на България.

"Аз не си представям добрите отношения между институциите като отношение на съглашателство", заяви още Йотова.

"Ние дойдохме в тази институция с конкретни обещания към българските избиратели и смятам, че за година и 9 месеца, не сме изневерили на това, което сме говорили в предизборната кампания", увери вицепрезидентът.

Според Йотова политиците трябва да се срещат по-често: "Нека си останат различията, но да има срещи".

По повод вота на недоверие от страна на БСП на тема здравеопазване Йотова коментира, че това е част от демократичния процес в една страна.

"Докато не се обърне философията в здравеопазването и в нейния център наистина не остава грижата за човека, няма как да повярват хората, че тази система ще работи в техен интерес", смята вицепрезидентът Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase