Снимка: БТА

Този вот няма никакъв шанс да успее, защото страната ни днес не се нуждае от предсрочни избори, заяви пред журналисти в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, запитан за внесения от БСП вот на недоверие за здравеопазването.

Още по темата

Според него страната ни днес се нуждае от опозиция, която действително да сложи проблемите на масата, да дава своята алтернатива. А ние виждаме, че БСП не предлагат алтернатива, допълни Цветанов, цитиран от БТА.

В отговор на журналистически въпрос за възможна подкрепа за вота от страна на депутати от коалиционния партньор, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че е убеден, че всички ще бъдат заедно. По коалиционното споразумение нямаме абсолютно никакво разминаване за това, което сме се договорили по приетата управленска програма за 4-годишен управленски мандат, коментира Цветан Цветанов.

Той не изключи възможен вариант дори някои депутати от БСП да не участват в гласуването на вота на недоверие.

Проблемите ги знаем, те са идентифицирани и точно затова правим съответните законодателни промени, за да може действително здравеопазването да бъде по-добро, посочи депутатът. За всички е ясно, че вотът няма да мине, дори съм убеден, че самите представители в БСП знаят това, допълни Цветанов.

"Поведението на опозицията изглежда противоречиво и непоследователно. От една страна е заявлението за вота, за да се предизвика дебат. Но колегите бягат от този дебат, който вече се състоя в комисията по здравеопазване и на всички останали срещи, проведени от министъра на здравеопазването", коментира председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова.

Според нея математически този вот е предрешен. Смисълът от дебата се надявам да не бъде укрепване на позициите на БСП, защото това няма как да се случи, смята д-р Дариткова.

Според нея темата за здравеопазването не би трябвало да се политизира, и да не се извличат евтини политически дивиденти от употребата на някои наистина несъвършенства в сектора. Ние признаваме, че има необходимост от реформи и търсим добрите решения, които да бъдат консенсусно приети, посочи Даниела Дариткова.

Цветан Цветанов участва в провеждащото се тази вечер областно събрание на общинските структури на ГЕРБ в Смолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase