Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов застана зад министър-председателя Бойко Борисов, който явно изрази недоволството си към негативните коментари, идващи от Европа, свързани с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Вчера, след среща с посланици, Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Премиерът бе недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

Още по темата

"Поздравявам премиера Борисов за това, което направи на срещата с чуждите посланиците в България, в крайна сметка, някой, някога, в 30-годишната нова история на България, трябва да каже на тези "разбирачи" по всичко от Европа, че трябва да бъдат внимателни с България, която не познават", коментира днес Симеонов в Казанлък, цитиран от "Фокус".

Той настоя и че в България ограничение на свободата на словото няма.

"Имаше едни изказвания, които даваха лоши квалификации на нашата родина, които няма как да приемем. Имаше мнения, свързани със свободата на словото в България, с поставяне на журналистиката под зависимост, а истината е, че журналистиката е зависима единствено от собственика на съответната медия, в никакъв случай не е от правителството или който и да било друг. А за свобода на словото да не говорим, България е царството на слободията на словото, на словоблудството", отсече Симеонов.

Вицепремиерът е категоричен, че българската полиция си е свършила отлично работата по разкриването на зверското убийство в Русе.

"В синхрон работиха много добри екипи, изпратени от София, и за четири дни това зверско убийство бе разкрито, въпреки че извършителят буквално за 24 часа е напуснал България. Мисля си, че няма такова място в България, където да не може полицията в рамките на един час да влезе и да си свърши работата", каза още Симеонов.

Вицепремиерът определи обстановката в момента в Германия като подвластна на доста противоречиви политически тенденции, които са се отразили върху действията на полицията там.

"Когато едните са либерално ориентирани, другите са крайно националистически и агресивно настроени, тогава институциите започват да се колебаят, стават нерешителни и в крайна сметка, никой да не си мисли, че България по отношение на етническите проблеми е зле. Напротив, бих казал, че сме една от успешно решаващите тези проблеми държава в Европа. В България всяко гето подлежи на проверки, подлежи на пълен контрол", заключи Валери Симеонов.

Коментари Напиши коментар

75

Az

преди 7 месеца

До ДО 74 и реалист

Стана така, защото преди това не можеше да се излезе от България. Ако можеше през 80-те от България щяха да останат не повече от 2млн

74

П.Петров

преди 7 месеца

Ами то е близко до ума, че в посолствата и на запад отдавна НЕ ВЯРВАТ НА ИНФОРМАЦИЯТА, която им дават управляващите в България и си я събират сами !!!
Само много прости селски тарикати, могат да си мислят, че са "преметнали" западните "балъци" щом онези си мълчат. За лъжливото овчарче приказката не са ли им я чели на Борисов и Симеонов ?!

В БЪЛГАРИЯ ЦАРИ БЕЗЗАКОНИЕ, КОРУПЦИЯ, БЕЗДЪРЖАВНОСТ, които са в резултат от преплитането на политика, медии, правосъдие, организирана престъпност!

73

ДО 74 и реалист

преди 7 месеца

не ти ли се струва,че корупцията,олигарсите,разрухата,беднотията,бягството на млади кадри,застаряване на населението и т.н.дойдоха като ни наложиха така наречената демокрация.прочети планът РАН и мечтата им... не по скоро програмата на западните ни ,,приятели,,да сасипят всичко ценно за нас, -селско стопанство,заводи,лека промишленост,посегнаха и на атомната централа.държащите на честа си,самостоятелноста си,единството си -полша чехия унгария та дори и румъния са къде пред нас...а бяхме равни.