Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на финансите Владислав Горанов оцени високо ролята на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) за страните от региона и по-специално стратегическите цели на Банката за увеличаване на финансирането за инвестиционни проекти в инфраструктурата.

Той коментира това в контекста на подготовката на новата средносрочна стратегия на ЧБТР на днешната си среща в Министерството на финансите с президента на Банката Дмитрий Панкин, която e първата за двамата, след като руският финансист зае поста през лятото на тази година, съобщиха от пресцентъра на МФ.

Финансовият министър представил Ивайло Московски, чиято кандидатура за вицепрезидент "Операции" на ЧБТР беше одобрена с решение от българското правителство на 20 септември и ще бъде разгледана от Борда на директорите на Банката през ноември.

Горанов изразил убедеността си, че със своите умения, знания и професионален опит Ивайло Московски ще има положителен принос за развитието на регионалното сътрудничество.

Проектите в България, финансирани от ЧБТР от основаването й, са в размер на над 341 млн. евро, като през последните години има нарастване на активността на банката в страната с финансиране на проекти в частния сектор.

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 7 месеца

Вместо да му "извадят" очите,другарите му от ГЕРБ му изписаха вежди.Типична НОМЕНКЛАТУРА,некадърници на всички постове-беше при соца и сега е същото.

42

Константин

преди 7 месеца

герб са най-големите комунисти май, дори бсп са по-малко комунисти от герб.

41

Maks

преди 7 месеца

Когато някой не се справя, намират за него подходящ пост, така правят БСП (изпратиха Станишев в Брюксел след провала на правителството на тройната коалиция за да намалят негативния ефект от провала му ) така правят и ГЕРБ и после били различни, кое точно им е различното ? ? ?