Снимка: архив, Булфото

Депутатите на Веселин Марешки определиха проваленото днес пленарно заседание като "цирк с процедурни хватки".

Четвъртъкът се оказа почивен ден за народните избраници, тъй като депутатите не събраха необходимия кворум. БСП и ДПС не се регистрираха в пленарната зала, имаше отсъстващи и от управляващите, които били в командировки.

Още по темата

От опозицията не пропуснаха да припомнят и че кворумът е отговорност на мнозинството, каквато беше позицията на ГЕРБ по време на управлението на Пламен Орешарски.

"Според нас от "Воля" грижата за гражданите трябва да я доказваме като работим всеки ден пълноценно в пленарната зала, а не като правим циркове с процедурни хватки и проваляме работата на НС", настояват депутатите на Марешки.

Те упрекват отсъстващите депутати, че не мислят за проблемите на народа, а обществото очаква именно това и парламентът да работи.

"Как да обясним на майките на децата с увреждания, които една година стоят пред сградата, че на ДПС и на БСП нещо им е хрумнало и провалят парламентарния ден? Как да обясним на пенсионерите, които така и не видяха обещаната минимална пенсия от 300 лева? Какво да кажем на  малкия и средния бизнес, който също се надява на адекватни управленски решения, защото се задъхва от административни пречки?", питат от "Воля".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase