Снимка: Bulgaria ON AIR

Пленарното заседание днес не се състоя заради липса на кворум. Опозицията в лицето на БСП и ДПС отказаха да се регистрират, а управляващото мнозинство успя да събере едва 106 народни представители, при необходими 121 за кворум и за започване на работа. И всичко това с гласовете на депутатите от "Воля".

"Опозицията използва един утвърден инструмент в парламентарната практика. Той се нарича парламентарен бойкот. Бойкотираха парламентарното заседание с ясна политическа цел", заяви депутатът от ОП доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

По думите му бойкотът на опозицията е начин БСП и ДПС да заявят желанието си за предсрочни избори.

Доц. Милен Михов обаче коментира, че всеки народен представител е произнесъл клетва да спазва конституцията и да работи в полза на всички граждани, не само на своите избиратели. Според него още от утре парламентът ще има мнозинство и ще работи спокойно.

Народният представител коментира и темата за референдума в Македония. Според него в сегашните обстоятелства е трудно да се направи прогноза, но най-вероятно допитването няма да мине 50 % активност.

"Македония е изправена пред избора - да поеме към свото европейско бъдеще, или да остане в сянката на Белград. За съжаление, отговорът ще е такъв, че с единият крак ще тръгне по този път, но с другият ще остане в старото положение. Предизвикателствата са много сериозни, най-вероятно ще има предсрочни избори", заяви в "Денят ON AIR" депутатът.

Какво още каза патриотът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase