Снимка: БТА

Против съм легализация на каквато и да е дрога, за смъртно наказание за наркотици в Европа не може да се говори. Това каза пред журналисти в Ню Йорк премиерът Бойко Борисов, предаде "Фокус".

"Форумът за наркотиците на ООН цели този бич да бъде изкоренен. Ние сме съпредседатели на форума, ако си спомняте при нас имаше операция "Лунна светлина" и много други, те бяха най-добрите провеждани в света от българските специални служби с Агенцията за борба с наркотиците на САЩ ДЕА. Неслучайно сме съпредседатели. Ние сме сред най-добрите партньори не само на САЩ, но и на останалите колеги", коментира премиерът.

Още по темата

Относно смъртно наказание за наркотици в Европа, Борисов заяви, че за такова не може да се говори. "Аз съм против легализация на каквато и да е дрога. По-твърда от сега България не може и да бъде", каза той.

По думите му страната ни е рекордьор по задържани синтетични наркотици, тонове хероин и хашиш.

"Ожънахме над 30-40 тона маса канабис. България и службите й са ценени много. Неслучайно и в борбата срещу контрабандата на цигари, наркотици и трафик на хора сме на първите места по задържани. В САЩ, когато идвам, в лицето и на Сикрет сървиз, ФБР и ДЕА срещам само приятели", заяви Бойко Борисов.

Относно смъртните наказания според Борисов доживотни присъди или 20-30 годишни присъди, каквито в България се дават, са предостатъчни.

Във връзка с това каква новина се очаква от форума и това, че президентът Румен Радев е изразил желание да присъства на него, Борисов заяви: "Аз не знам каква новина се очаква да се случи тук. Далеч съм от мисълта да се конкурирам с когото и да било. Президентът Радев беше на срещата на върха на НАТО, догодина пак той ще бъде, така че не виждам ни най-малко какво има да се коментира тази тема".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase