Колаж: Dnes.bg

Новоизбраният министър на транспорта Росен Желязков обяви, че информациите за любовна афера между него и началника на политическия кабонет на премиера Румяна Бъчварова са опити за "разкалване".

Ден преди това самият Бойко Борисов обясни по повод слуховете за връзка между двамата: "С Росен Желязков дойдоха да се консултират с мен как да реагират. В България все повече се случва една фалшива новина да се подеме от медиите, да се ретранслира и това става модел на поведение  на политиците. Те не живеят заедно, имат си семейства, тя стана баба, гледа бебе, ако го прочетат семействата им, как ще се почувстват".

Още по темата

Днес Желязков обясни, че първата информация за афера между него и Румяна Бъчварова се появява, когато тя стана вътрешен министър: "Тогава жълти и кафяви издания написаха, че тя живее с подсъдим. Тогава тя беше центърът на уязвимост. Сега са опити за разкалване, за сензационност. Никой в публичната сфера не е застрахован от това да го замерят с клевети и невярни твърдения".

По повод изявленията на лидера на "Атака" Волен Сидеров отпреди два дни, че имало знаци, че Румяна Бъчварова саботира премиера, Желязков каза, че тя е началник на политическия кабинет на министър-председателя, и ако той не знае с какъв човек работи, кой друг да знае.

"С Румяна съм работил 4 години в първия мандат на кабинета - тя като началник на кабинета, аз - като главен секретар. Работихме много добре, което рядко се случва при тези две позиции в кабинетите - двамата да работят, без да си навлизат в териториите", настоя той пред bTV.

Новоизбраният министър коментира и как се е озовал на стола на Ивайло Московски.

"С едно телефонно обаждане. Който познава премиера, знае, че е много убедителен човек. След телефонно обаждане имахме и лична среща... До вчера бях председател на Комисията по регулиране на съобщенията (КРС) - независим орган с 5-годишен мандат. Казват, че това са комфортни позиции. Лесно избрах да напусна зоната на комфорт, когато аргументите, с които те убеждават, са силни", обясни Желязков.

По думите му транспортният сектор, който той поема е тежък, защото включва не само транспорт, но и информационни технологии, които преди години са били към други институции.

На въпрос колко разбира от транспорт, Росен Желязков отговори: "Разбирам от мениджмънт и от човешки ресурси. Ролята на министъра не е да е най-добрият специалист, а да мотивира и убеждава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase