Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Според вече бившия вътрешен министър Валентин Радев, който отново е депутат, новият главен секретар на МВР трябва да притежава качествата на Младен Маринов.

Вчера бе гласувана оставката на Радев и на негово място бе назначен Младен Маринов, който пък оваканти поста главен секретар.

Още по темата

"Главният секретар трябва да е с профила на Маринов. Навремето него аз го избрах", каза Валентин Радев и добави, че решението ще вземе сегашният министър.

По мнение на Валентин Радев в МВР има поне трима, които са подходящи. "Ивайло Спиридонов, Христо Терзийски... Да не ги изброявам, за да не обидя някого, но те години  наред са работили в МВР. Кой точно ще бъде, Младен /б. ред. Маринов/ ще си реши", коментира ексминистърът.

В първия си ден като народен представител Радев каза, че ще се върне в парламентарната комисия по отбрана и комисията по вътрешна сигурност и обеща да продължи работата си в сектора и като депутат.

"Като на терена - играеш сърцато, без значение дали побеждаваш или падаш, това съм се старал да правя там, надявам се и тука", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase