Никакъв дебат за реална политика, никакъв дебат за промяна. Знаех за две от оставките още преди ваканцията. Единственият бушон, който ни изненада, беше министър Нанков.

С тези думи депутатът от БСП Явор Божанков коментира бурните дебати в НС, които съпътстваха назначаването на новите министри в кабинета. Парламентът назначи главния секретар на МВР Младен Маринов за шеф на силовото ведомство, Петя Аврамова за регионален министър и Росен Желязков за лидер на транспортното министерство.

В предаването "Денят ON AIR" Божанков посочи, че целта на БСП е била да предизвика дебат, за да се запознае с визията на новите министри. По-рано в предаването депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пък разкритикува президента Румен Радев, който според него се е превърнал в политическа фигура на БСП.

"Сюжетът, който очерта тук, е достоен за нова серия на "Властелинът на пръстените" или "Игра на тронове", но не може да се отнесе до реалността", коментира изказването му Явор Божанков.

"БСП е в най-добрата си кондиция, откакто е започнал новият политически сезон", подчерта социалистът пред Bulgaria ON AIR и отбеляза, че до края на годината левицата ще излезе с окончателен вариант на визията си за България.

Божанков посочи още, че излизането на депутатите на БСП сред хората е с цел подготовка за периода след управлението на ГЕРБ. Най-много разум има българският народ, затова правим срещи във всяко населено място, отбеляза той.

По думите му хора от металургията са притеснени от енергийния сектор. Администрацията в България пък не била намаляла дори с един чиновник, смята народният представител от БСП.

Зачестилите нападки между президент и премиер Божанков коментира по следния начин:

Кризата в отношенията между институциите е криза в отношенията на цялото общество. Радев е прав, че не може под натиск да подписва или да не подписва нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase