Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров вероятно премиерът Бойко Борисов е решил Алексанър Манолев, който той посочи като кандидат за министър на транспорта на мястото на подалия оставка Ивайло Московски, да се оттегли от номинацията.

Още по темата

"Познавайки как Бойко Борисов реагира в такива случаи, той със сигурност е решил Александър Манолев да се оттегли, за да няма никаква сянка на съмнение. Има една доста концентрирана атака, на който се сетим могат да му извадят неща от 15-20 години, които така да се навържат, че той да изглежда лош", коментира Сидеров.

Като мотив за решението си Манолев по-рано днес посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър.

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.

Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

Манолев само обяви днес, че оставя на премиера да реши дали да остане зам.-министър на икономиката.

Сидеров пък потвърди, че ще има нов коалиционен съвет в понеделник, а квотата за транспортен министър е на ГЕРБ, така че те ще предложат кой да замести Манолев.

"ГЕРБ ще трябва да посочат друг кандидат и много по-внимателно да се вгледат в биографията му", каза още председателят на ПГ на "Обединени патриоти".

"Решението го взима Бойко Борисов. Не виждам основание ние да претендираме за министерството", обяви Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase