Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Коментари Напиши коментар

246

Do 245

преди 10 месеца

До Шефа

Това, че Борисов е патологичен лъжец е ясно вече на всички.
Само не на сектантите от ГЕРБ и на техните фенове, които живеят в заблудата, че ГЕРБ са против БСП и не са комунисти.
Стига ти само да им прегледаш депутатите, за да разбереш, че са същите деца или завършени комунисти от преди 89г.
Но и българина е като руснака- иска си някой вожд, който да го краде постоянно,

245

Анонимен

преди 10 месеца

"Станишев за герберите 2012 - "те гледат на страната като плячка".
Бай *** се страхува да пусне кокала,защото ако падне от власт,американците и турците идват на власт и ще го яде.
Но вече прекали,време е да си вървят всички гербери,стрната ни умира.

244

Анонимен

преди 10 месеца

"Това не са супер технологии и се набляга на средния и по- нисък кадър-ръчна работа. Инженери не са нужни много."

Да де, ама инженерите да умират от глад ли? Да назначим бармани и сервитьори, вместо технически подготвени хора ли? Страшна логика, няма що!
Като няма риба, и ракът е риба! Като няма работа за инженери, инженерите си търсят и по-нискоквалифицирана техническа работа. Обаче докато се позволява на разни завършили филология да решават кой ще е на работа и кой не, до тогава ще е зле.