Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След сътресенията и напрежението в малката коалиция, "Обединени патриоти" излязоха с позиция, че одобряват председателя на парламентарната група Волен Сидеров и членовете на Министерския съвет - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Това решение бе взето на заседание на Политическия съвет на коалицията, което се е състояло днес.

Още по темата

"Политическият съвет на коалиция от партии "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" одобрява и подкрепя дейността на председателя и ръководството на парламентарната група, както и на представителите на коалицията - членове на Министерския съвет", съобщават от пресцентъра на коалицията.

В решението на НФСБ, АТАКА и ВМРО се посочва, че коалицията подкрепя управленската програма на правителството и смята, че от нейното изпълнение зависи пълния мандат на кабинета.

Документът е подписан от съпредседателите на коалицията Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

Напрежението между шефа на парламентарната група Волен Сидеров и вицепремиера Валери Симеонов тлее от месеци. Сидеров многократно обвини Симеонов, че руши коалицията и зовеше той да напусне поста си.

Преди седмица пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че ще напусне коалицията, тъй като решенията в кабинета се взимат еднолично.

Вицепремиерът поиска и промяна в ръководството на парламентарната група, тъй като то не работело реално в момента.

Коментари Напиши коментар

66

Х

преди 10 месеца

Сидеров беше най-големия хулиган депутат, нарушител на обществения ред, но сега е котенце и половина.14758

65

ГЕРП и ко

преди 10 месеца

„Организирана престъпна група” представлява структурирана група от три или повече лица, съществуваща определен период от време, участниците в нея действат съгласувано и осъществяват престъпна дейност, представляваща „тежко престъпление” (в международния акт това е престъпление, наказуемо с поне четири години лишаване от свобода) и тази дейност е свързана с получаване на пряка или косвена финансова или материална облага.

64

Анонимен

преди 10 месеца

Щом Обеднелите Подкюлоти казват ... Вервам им.
Еле па, като ги видим на снимка ... Убедителни, хи-хи! :)