Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че няма разделение между него и премиера Бойко Борисов и обясни, че с министър-председателя си говорят ежедневно. Така той отговори на нападките на соцлидерката Корнелия Нинова от миналата седмица, че ще има скоро битка между Цветанов и Борисов заради министерските оставки.

Нинова припомни тогава, че премиерът е поискал оставките на тримата министри заради пътния ад в Своге, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като е допуснал, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Още по темата

"Интерпретацията и търсенето на провокация, че има различни мнения или разделение между Борисов и Цветанов или ПГ на ГЕРБ и премиера, са несъстоятелни тези. Нека Корнелия Нинова да бъде спокойна - няма никакво напрежение между Борисов и Цветанов и между Парламентарната група и премиера, каза Цветанов, цитиран от БТА.

Той обаче се усъмни дали това важи и за отношенията между Корнелия Нинова и парламентарната група на БСП, където червената шефка "свежда решенията едностранно и еднолично и създава дискомфорт там".

"Молбата ми е да наблюдавате колко са депутатите от БСП, които участват в парламента - ако са над 20, явно има сериозен политически проблем за изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на БСП", допълни Цветанов.

Той настоя и че всички в Коалиционния съвет са единни в позицията си за смяната на тримата министри.

"Днес премиерът Борисов лично обяви номинациите за нови министри на коалиционните партньори, каза Цветанов и добави, че Борисов е получил неговата пълна подкрепа.

По думите му депутатите на НФСБ ще гласуват "Против" оставките на тримата министри, но "За" новите предложения за тези постове.

Цветанов коментира и кандидатурата на Младен Маринов за вътрешен министър.

"Цялостната професионална биография на Младен Маринов е минала в МВР. В момента е главен секретар там и по никакъв начин няма да има сътресения при освобождаването на поста министър от Валентин Радев", каза Цветанов.

Маринов ще получи пълната подкрепа на Вътрешната комисия на парламента, но и "ще искаме изпълнение на политики, свързани с пътна безопасност и някои неща, свързани с регистрацията на автомобили", посочи Цветанов.

"Знаете, че се коментира как да се промени мястото за регистрация на автомобили в София, защото към терените има много реституционни претенции. Бюрата за регистрация на автомобили в София - град и София - област може да бъдат изведени и това да стане на мястото на жандармерията", каза Цветанов.

Той допълни, че съвсем скоро ще е ясен и човекът, който ще заеме поста главен секретар в МВР, като уточни, че това ще е вътрешен за системата човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase