Снимка: Булфото, архив

Шефката на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова няма да е новия вътрешен министър.

Тя обаче не пожела да отговори дали ще бъде изпратена като посланик в Израел.

Още по темата
"Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след трагедията в Своге министерски оставки не се нуждаят от ново обсъждане, но коалиционните партньори мислят различно и затова съдбата на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев ще бъде решена на лидерски съвет", обясни Румяна Бъчварова пред bTV.

Тя не потвърди появилата се информация, че Нанков все пак ще запази поста си.

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини Борисов, че кадрува еднолично във властта. Според Бъчварова това не отговаря на истината. "Много е важно с оглед на това, което искаш да постигнеш, да имаш силен механизъм, за да го наложиш и отстоиш. Централизиране на управлението и персонализиране на управлението са различни неща", подчерта тя.

И даде пример за това, че властта на Борисов даже в рамките на ГЕРБ не е абсолютна – парламентарната група на партията се е обявила против оставките на министрите.

Симеонов заяви преди дни, че България, а не рейтингът трябва да е над всичко. "Стана лесно да обвиняваш за всичко търсенето на рейтинг, не виждам кой е този механизъм, който ще повиши рейтинга след такова решение", коментира Румяна Бъчварова.

Според нея правителството работи добре въпреки различните коментари – включително и с участието на лидера на НФСБ и на туристическия министър Николина Ангелкова. Ще вземе ли Валери Симеонов нейното ведомство?

"Трябва да прецени той самият, като вицепремиер няма собствена администрация. Когато има ресорно министерство е по-лесно да изпълнява функцията си за координация", отговори Бъчварова.

 "Сегашното правителство е законно избрано, има мнозинство и демократичният цикъл е 4 години. Желанието да свалиш правителство в този период е подривна дейност, защото във всичките тези и критики се екстраполира личното желание на някого да дойде на власт", коментира Бъчварова.

Коментари Напиши коментар

37

гражданин

преди 9 месеца

Досегашните командно организаторски качества на Борисов постепенно са олицетворение на тези от времето на Живков При всеки провален негов приближен много ласкаво го отстраняваше като неговото отстраняванеозначаше поради преминаване на друга работа .Така се слува и с настоящите министри и съветници .

36

Анонимен

преди 9 месеца

Почва като Тодор Живков да ги разпраща по далечните страни. Специално тези, които се провалят обаче бай Тошо май ги пращаше в африканските страни. Та си мисля дали за Цецка няма да приготвят палмата в някоя екзотична страна? Иначе трябва да я праща обратно в село Драгана. А и мъжлето на Цецка кога ще го разкарат от Ръководството на въздушните полети? Та той е архитект все пак!

35

X

преди 9 месеца

Bravo G-jo Bachvarova! Ami ko stana s vanshnia bul ministar, v pensia li e?