Снимка: Facebook

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО няма претенции за министерски кресла след министерските оставки на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

"Право на министър-председателя, който е лидер на най-голямата партия в коалицията, е да си решава кадровите въпроси, както сметне за добре. Но вече е въпрос на дебат в Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти. В България казваме "Три пъти мери, веднъж режи", защото веднъж, като отрежеш нещата не се получават после", каза Каракачанов пред bTV.

Той не изрази личната си позиция дали да бъдат приети оставките на тримата министри, но не се съгласи с мнението на коалиционния си партньор Валери Симеонов, че Борисов управлява еднолично държавата.

Каракачанов даде положителна оценка на управлението и на тримата министри в оставка и заяви, че не се страхува за поста си.
Комисията по отбрана одобри проектите за новия боен самолет и новата бронирана машина на армията

"Никой не се е родил министър и никой няма да бъде цял живот министър. Ако премиерът е недоволен от мен, ако моите коалиционни партньори са недоволни от мен, както се казва в казармата "Ставам, сдавам и се уволнявам", заяви министърът на отбраната.

По думите му той би си подал сам оставката, ако не получи разбиране по отношение на модернизацията на армията.

По думите му не става въпрос за много пари, "има-няма 200 млн. лева". Според него с тях може да се модернизират сухопътните войски, да се поддържат хеликоптерите и бойната авиация, да се увеличат заплатите на военнослужещите.

Каракачанов коментира и прословутата снимка със синя каска и се зарече, че на следващия Коалиционен съвет няма да се появи с нея.

"В политиката винаги ти е необходима каска, защото не знаеш кой и откъде ще започне да те обстрелва, но символът на синята каска е съвсем друг – тя символизира умиротворителните сили, които въдворяват ред и спокойствие в регионите, където има напрежение. Идеята да се появя с нея е да свалим напрежението и да започнем да говорим конструктивно", допълни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase