Новият политически сезон започна с кръстосване на шпаги между ГЕРБ и БСП. Само преди дни над 200 депутати се събраха на извънредно заседание на Народното събрание, а словесните престрелки не закъсняха. Опозицита поиска оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.

"В действителност предишният политически сезон не свърши, за да говорим за започването на нов такъв. Някак с летящ старт и със сериозни политически събития минахме през лятото. А дали това не е желанието на премиера Борисов да покаже колко много работи? Можеше все пак да остави многобройната си публика да си отдъхне от тези политически страсти", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Георги Киряков.

По думите му лятото е времето, в което се предполага, че хората искат да си отморят и скандалите, на които сме станали свидетели, са били излишни.

Още по темата

"През изминалия летен сезон ситуацията не беше много по-различна. Това от една страна се дължи и на опозицията, която е доста гръмогласна и се хваща за най-малкото нещо. По този начин напрежението допълнително се нагнетява", допълни оциологът и експерт по политически комуникации Евелина Славкова.

А във връзка с отношенията на БСП и президента Румен Радев, двамата експерти в студиото на Bulgaria ON AIR посочиха, че е напълно нормално в политическото говорене управляващата партия да се опитва да пребори опозицията с подобен тип внушения.

"Държавният глава е добре да няма категорична позиция по някои теми, тъй като той не притежава нито властта, нито правомощията по Конституция да е пряк участник във вземането на политически решения във връзка с управлението на страната", каза Георги Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase