Снимка: Facebook

Бисквитата, от която се пие кафе, става все по-популярна. Изключение от модната тенденция няма да направи и парламентът и депутатите ще минат и на вафлени чаши.

Още по темата

Това става ясно от обществена поръчка, публикувана на сайта на НС.

Една от обособените позиции в нея е за покупката на биоразградими ядливи вафлени чаши от овесени трици за консумация на топли и студени напитки и/или за директна консумация.

За да са в крак народните избраници с последните тенденции за любителите на тонизиращите напитки, от администрацията на парламента ще платят 10 000 лева през следващите две години.

Ядливите чаши ще са на разположение на депутатите и в двете сгради, в които работят – на пл. "Народно събрание" № 2 и пл. "Княз Александър І" № 1, където се провеждат следобедните заседания на постоянните комисии, които задължително минават с чаша горещо кафе.

Вафлените чаши обаче няма да изместят напълно традиционните от пластмаса.

Те ще бъдат поръчани заедно с кафето, капучиното, чаят сметаната, захарта, меда. За всичко това ще бъдат похарчени 30 000 лева.

Отделно за минерална вода от бюджета на парламента ще отидат 100 000 лева, а за бонбони, лимони, сокове и газирани напитки – 20 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase