Кадър: Bulgaria ON AIR

Коалицията остава, разговорите от снощи потвърдиха това. Ние сме различни партии, но ни обединява коалиционната програма. Понякога се разминаваме във вижданията за отделни политики, посочи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Аз никога не съм си мислила, че коалицията ще се разпадне. Може би трябва да се засили диалогът между коалиционните партньори. И това трябва да се изглади не чрез медиите, а чрез разговори с мен - ние провеждаме срещи всеки вторник, или чрез разговори с премиера", смята тя.

Още по темата

"Всички го заявиха - имаме проблем в комуникацията. Може би емоцията надделя от последните няколко седмици. Мисля, че за сега този проблем е изчистен, но сигурно пак ще възникне. Ние сме емоционални хора", обясни Караянчева пред БНТ.

"Няма правителствена криза. Това е работата на опозицията - да обявява такива кризи, но мисля, че с разговори и комуникация всичко се оправя", добави шефката на НС.

По думите й оставките на министрите ще бъдат гласувани след коалиционното заседание.

"В понеделник те ще бъдат обсъдени и гласувани. Те са внесени при премиера, аз като председател трябва да ги придвижа. Аз лично не съм участвала в обсъждания на нови имена на министри, това е право на министър-председателя. След понеделник ще бъде оповестено кой остава, кои са новите министри", заяви Караянчева.

Снощи, след четиричасово заседание на коалиционните партньори във властта стана ясно, че правителството ще продължи да управлява.

Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изрази надежда партньорите във властта да си вземат поука и да не позволяват разтурване на управлението, което ще доведе до щети.

Нека видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase