Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

"Не съм притеснен за Обединени патриоти и управляващата коалиция с ГЕРБ. Всичко е въпрос на диалог и дебат“, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него обаче „Валери Симеонов е прав за едно - комуникацията в коалицията буксува, а това е проблем. Не мисля обаче, че ще се стигне до сътресение", каза Каракачанов, цитиран от "24 часа".

Той не е притеснен и за смяната на министри от неговата квота. "Тези, които аз съм предложил, няма как да бъдат сменени, ако нямат провинения", допълни вицепремиерът.

Още по темата

Тримата министри, които след катастрофата край Своге подадоха оставки по искане на премиера, нямат вина за случилото се, смята Каракачанов. С уговорката, че премиерът има право на собствена кадрова политика по отношение на министрите от квотата на партия ГЕРБ, Каракачанов изрази мнение, че не е имало нужда от трите оставки.

И Каракачанов, и министърът на околната среда и водите Нено Димов заявиха, че са спокойни за местата си в правителството.

Каракачанов допълни, че ако има забележки по отношение на кадрите на ВМРО, ще се обсъжда, но той не знаел за подобни настроения.

"Кой иска оставката на Нено Димов? Една тумба "зелени", които рекетират държавата от 20 години и пречат на развитието на туризма. Съжалявам много - да си гледат работата, няма да стане", отсече вицепремиерът.

Каракачанов нападна отново "Зелените", които пречат и спират проекти за развитието в Банско, Пирин и Рила планина. Припомни, че Швейцария е с най-много писти на глава от населението, а финансира проекти, с които спира развитието на ски туризма в България.

"Вместо да развиваме планински туризъм, а не само пияниците от цяла Европа да идват в Слънчев бряг, тази групичка "зелени" се изхранва от чужди фондове", ядоса се Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase