Архив: Булфото

Плащанията на тол таксите и електронните винетки ще се осъществяват през БОРИКА, съобщиха от на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Агенцията започва обществена поръчка за обслужване на картови плащания на такси за ползване на републиканската пътна мрежа, наредени чрез виртуално терминално устройство ПОС или чрез терминални устройства ПОС и изграждане на интерфейсна връзка (host to host).

По този начин се осигурява свързване на изчислителната система (host-system), обслужваща ПОС устройствата на АПИ и изчислителната система на БОРИКА за обслужване на плащания с платежни карти на територията на България, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че процедурата е по договаряне без предварително обявление по ЗОП - чл.18 ал.1 т. 8, тъй като поръчката може да се реализира само от "Борика" АД, въз основа на изключителните права на дружеството, съгласно издаден от БНБ лиценз. Индикативната стойност на поръчката е 7,2 млн. лв. без ДДС и е за срок от три години.
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Крадльовците от ГРОБ нямат спирка.

6

Анонимен

преди 3 години

Плащал през БОРИКА, а не на БОРИКА. Разлика правите ли? Все едно теглиш от банкомат или плащаш на ПОС в магазин. То тук също е ПОС. Големи умници се извъдихте.

5

пею

преди 3 години

До Спнс до 1да не стане като с кипърската компания