Снимка: архив "Булфото"

БСП поиска земеделският министър Румен Порожанов да подаде оставка заради напрежението около Българската агенция по безопасност на храните. Социалистите настояват и прокуратурата да се самосезира по изнесените сигнали за нарушения около обществените поръчки.

Преди дни се появиха информации, че новосъздадена фирма за компютърни части е спечелила търга за доставяне на препарати против чумата. Вчера премиерът Борисов отмени обществената поръчка на Агенцията по храните.

Още по темата

"Прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на БАБХ, включително какви са били обществените поръчки през последните години и как са били обявявани", каза днес във Варна депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

Той обеща, че ако това не стане до няколко дни, ще бъде внесен нарочен сигнал, за да бъдат задействани прокурорите.

"Случващото се през последните седмици потвърждава позицията на БСП, че земеделският министър Румен Порожанов трябва да подаде оставка", каза депутатът. Той допълни, че някой трябва да понесе политическа отговорност за ставащото в БАБХ.

Естествено е ръководителят на Агенцията да си ходи, но това не значи, че премиерът или министърът не трябва да понесат отговорност за случващото се, уточни Вигенин.

Депутатът каза още, че през следващия политически сезон в парламента трябва да бъдат взети мерки за отстраняване на пропуските в законодателството, защото сега няма контрол върху дейността на БАБХ.

 

Коментари Напиши коментар

24

Комунистите ограбиха

преди 2 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

23

време беше

преди 2 години

За измислената ч*ума тоя С*АТРАП на Б*АБХ отдавна трябваше да бъде изритан! Но... явно много налива в касичката на ГЕРБ!

22

До 19

преди 2 години

"Герберите докатое на влас какво направиха Само немиказвайте за Магистралите там е
най голямата печалба За всичко сените дигна уш Аврупейски стандарт защо
заплатите деските Пенсиите недига защото малко ще флиза в чобаму пари
Минималната заплата в Аврупа е 1850 евро а България лев дае А пенсиите
1500 евро деските 180 евро"

Хайде, бягай си в катуна в "Аврупа", за да си получиш хубавата заплата и "дески".
Махай се оттук, че цапаш пространсвото с неграмотността си.