Снимка: Facebook

Общ преглед

Премиерът Бойко Борисов похвали лидерката на опозицията Корнелия Нинова за реакцията й след ареста на червения общинар Бенчо Бенчев с Митьо Очите преди седмица.

"Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам. Отговорността е лична и щом са направили нещо незаконно, ще си заминат веднага", каза министър-председателят във Варна.

Борисов даде пример с американските филми и престъпност и ситуацията у нас.

Още по темата

"Аз обичам много да гледам сериали нощно време, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат нещо какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и там точно някъде става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде", каза министър-председателят, цитиран от Варна.

Според него решението на Нинова да изгони Бенчо Бенчев от челвената група в Общинския съвет в Бургас е оздравително и положително. "Защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо", каза министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Той коментира и случая с фирмата, спечелила конкурса за обществена поръчка на БАБХ за препарат срещу чумата. Вчера стана ясно, че Агенцията е открила процедура за договаряне само с една конкретна фирма, регистрирана в съда преди месец, тъй като единствено тя имала оторизация от френския производител "ID VET" да предлага нужните диагностични препарати.

Общата стойност на препаратите е 336 184 лв. без ДДС , а фирмата е учредена 9 дни след първата заповед на директора на БАБХ за евтаназиране на овце.

"Ще проверя случая и ако има проблем, ще я анулирам", каза Борисов. Той обеща, че ще отговори до края на деня.

Пред журналисти министър-председателят съобщи и че при операция на ГДБОП са били хванати стотици мастърбокси цигари.

Премиерът инспектира днес строителството на магистрала "Хемус" и на пътни участъци във Варна.

"Финансирането на строителството на магистралата е изцяло от правителството, тя се прави само с бюджетни пари", обясни Борисов.

Той потвърди, че през 2024 година магистралата ще е изцяло завършена. Борисов коментира, че на 16 август ще бъде направена първата копка на трасето на "Хемус" от Белокопитово към Търговище. Магистралата се строи много усилено и откъм Ябланица, каза премиерът.

Във Варна Бойко Борисов посети и кв. "Аспарухово", където преди четири години наводнение отне човешки животи и отнесе къщи. На новото игрище в квартала бе разпънат надпис "Благодарим ви, г-н Борисов, че спасихте "Спартак Варна".

Държавата може да отделя по 1 млн. лева годишно за детско-юношеските футболни клубове в "А" група, каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар