Снимка: Възход

Три партии обявиха, че създават ново обединение – движение "Възход". Създаването му бе решено от председателят на Единна народна партия Валентина Василева, на Съюз на свободните демократи Радослав Кацаров и на Движение Демократично движение Стефан Иванов.

Целта на движението е да обедини демократични партии, организации и граждани и да възстанови демократичното управление в страната.

Сред задачите, които си поставя "Възход", са да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната и да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, "откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка".

"Възход" цели и да възстанови демократичните принципи на управление на държавата и да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани.

Новото движение обяви и че ще поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и ще прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса.

"Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни", обявиха още създателите на "Възход".

Те съобщиха, че започват разговори и остават отворени за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase