Журналистът Валерия Велева очаква много напрегнато политическо лято. Според нея Волен Сидеров и Валери Симеонов не спират да си разменят обвинения в икономическа зависимост и лобизъм, а даже не си дават сметка как техният конфликт рефлектира върху ГЕРБ и правителството.
 
"Това, което се случи с Реформаторския блок след участието им във властта, в някаква степен ще се повтори и в патриотичните формации", категорична е Валерия Велева.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" тя каза също, че участието в управлението на партиите, които са част от "Обединени патриоти", ще им коства страшно много избиратели.

Социологът проф. Михаил Мирчев пък настоя, че политическата формация на Сидеров, Симеонов и Каракачанов играе своята игра, която е свързана с икономически, корпоративни и лични интереси. Проф. Мирчев смята, че противоречията им са толкова големи, защото идват избори.

"Това партийно-корпоративна и лидерска борба за оцеляване. Тук нямаме национален интерес", каза социологът пред Bulgaria ON AIR.

По темата за борбата между институциите и по-специално обвиненията, които президент и премиер си отправят редовно, журналистът Валерия Велева беше категорична, че тази битка е по-скоро между Румен Радев и ГЕРБ.

"Няма как ГЕРБ да спечелят от тази битка. Радев води наистина една битка за отстояване на своите принципи, с които той спечели изборите.", категорична е Велева.

Проф. Михаил Мирчев пък допълни, че президентът много ловко лавира и е единственият политик, който го прави удачно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase