Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу Елена Йончева.

Това обявиха на брифинг в парламента Делян Добрев и Антон Тодоров. Те показаха и документи, които доказвали, че Елена Йончева има общ бизнес с Цветан Василев.

Още по темата


"Елена Йончева предизвиква искрено съжаление. Отбранява се, защото няма какво друго да направи. Видях един заекващ, силно уплашен човек", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR депутатът Антон Тодоров.

Той продължи с думите, че документите са достоверни и с ясен произход, както и че в тях се съдържало "обяснението за проваления преход в България".

Представителят на ГЕРБ обясни, че документите били показани в края на януари от Делян Добрев, без да е получен отговор от Йончева.

"Когато колегите я притиснаха, тя каза "каквото имат, да го дават в прокуратурата". Тя явно не е очаквала да го направим", изтъкна Тодоров в "Денят ON AIR".

Депутатът показа пред камерата документ, доказващ създаването през 2012 г. на фирмата "Офроуд" ООД, в която съдружници са Елена Йончева и офшорка, регистрирана на Британски Вирджински острови. Според думите на Тодоров "Офроуд" ООД внася 5000 лв., а офшорната фирма - 315 000 лв.

"Логично е да си зададем въпроса защо с лека ръка те са дали десетки пъти повече? Зададохме въпроса още януари, Елена Йончева мълча", каза още той.

Антон Тодоров цитира още поредица от текстове, публикувани във в. "Капитал", претендиращи да разгледат детайлно случая КТБ, според които въпросната офшорка била притежание на Цветан Василев.

Тодоров насочи вниманието и към удостоверение, според което парите са преведени по сметка в КТБ.

"Очаквам от прокуратурата да разследва този сигнал, Комисията за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество да разследват за конфликт на интереси и НАП да провери дали са платени данъци, както и произхода на тези пари", каза Антон Тодоров.

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 3 години

АбсолУтна СКУКА !!

77

Анонимен

преди 3 години

Обвинения по предположения. Елена пак ще си прибере едни парички.

76

Анонимен

преди 3 години

Много противен чичак!