Снимка: Bulgaria ON AIR

Управлението на ГЕРБ не е реформаторско, а просто стабилизира, но без да лекува, това заяви политологът Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR. Според него предсрочните избори вече не са интересни, защото много често се говори дали ще има такива, което става банално.

Още по темата

По думите му, перспективата на това правителство в следващите месеци, е по-скоро стабилна, и с оглед председателството, което му наля малко авторитет.

"Но под тази стабилност социалните проблеми стоят и не намират решение", категоричен бе той.

Симеонов коментира и българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което приключи, а сега премиерът ще отчита резултатите и пред българския парламент.

Политологът  обясни, че страната ни си е подобрила имиджа с това председателство, но в предварително поставените цели нямахме особен успех.

"Европа е в тежък момент и задачите, които българското председателство трябваше и можеше да решава, са доста големи", обясни Симеонов в студиото на "България сутрин".

Той добави също, че поставянето на приоритета Западни Балкани е било добре прицелено, но според него има опасност. Тя се крие в прекомерното говорене, при която хората у нас да се питат ние какво печелим от това председателство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase