Снимка: архив "Булфото"

"Експертността се натрупва с години опит и знания и  не бива да бъде жертвана с лека ръка"! Това написаха няколко организации на хора с увреждания в открито писмо в защита на зам.-социалния министър Султанка Петрова.

Оставката й бе поискана от БСП вчера след като стана ясно, че съпругът й и бащата на внуците й са в ръководството на фирмата, охраняваща строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Тези факти излязоха наяве покрай смъртта на охранител от фирмата, открит мъртъв в шахта на строежа.

Още по темата

Днес над 10 национално представителни организации на и за хората с увреждания предупредиха, че отстраняването на пореден зам.-социален министър ще влоши още повече ситуацията в социалната сфера.

"Неминуемо ще става още по – лошо, когато специалисти заредени с енергия, желания и амбиция за промяна, ангажирани с нормотворчество за  хората с увреждания са  подложени на натиск", пише в писмото, адресирано до премиера Бойко Борисов, шефът на парламента Цвета Караянчева и лидерите на Патриотите Каракачанов, Симеонов и Сидеров.

Според организаците отстраняването на пореден зам. министър от процесите по изготвяне на промените за хората с увреждания ще премести диалога в друга посока за пореден път и ще се намери оправдание работата да не се свърши.

"Експертите в областта на хората с увреждане са недостатъчни и всеки един от тях е ценен за решаване на тези сложни проблеми. Колкото по – малко се откликва на жълтия натиск, а се мисли повече в перспектива, толкова шансовете за добра политика в сферата на хората с увреждане е по-сигурна", завършва писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase