Снимка: архив "Булфото"

БСП поиска оставката на зам.-социалния министър Султанка Петрова заради конфликт на интереси. Ръководството на соцпартията призова лидерите на "Обединени патриоти", от чиято квота е тя, да я оттеглят от властта.

Името на Султанка Петрова изплува покрая трагичния случай с починал охранител в сградата на бившия Патриен дом. Там в момента се извършва мащабно строителство по преместването на работата на Народното събрание.

Оказа се, че Петрова, която в предишния мандат бе депутат от Патриотичния фронт, допреди няколко години е била съдружник в охранителната фирма, която е работодател на загиналото момче. Сега, на висок пост в организацията, е съпругът й.

Още по темата

Социалистите изразиха съболезнования за смъртта на младежа и се обърнаха към Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров с искане Султанка Петрова да бъде извадена от правителството.

"Като достойни патриоти, дайте пример, че за вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим", призоваха от БСП.

Червените напомнят, че Симеонов преди време се е противопоставил смело на "калинките" на ГЕРБ и на "партизанските назначения". "Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание", допълват социалистите..

Те са категорични, че когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase