Снимка: Булфото, архив

Поскъпването на тока и водата от днес съвсем ядоса червената шефка Корнелия Нинова, която през тази седмица поиска оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов.

Още по темата

"Поредното увеличение на ток и парно. И поредния цинизъм от страна на председателя на КЕВР Иван Иванов", коментира сегя тя в социалната мрежа Facebook.

"Попитан как ще се отрази това на българските граждани, отговорил- само 15 процента ползват топла вода и топлоенергия. С лека ръка обрече 15 процента българи на още по-голямо обедняване", разкритикува решението на регулатора  в частност на шефа й соцлидерката.

Тя допълва, че явно според Иванов останалите се греят на дърва.

"Бил спазвал закона при ценнобразуването. Защо със същата загриженост не спази закона и не се произнесе за сделката с Гинка Върбанова и ЧЕЗ? А господин премиерът твърди, че КЕВР бил независим орган. Независим е от закона и зависим от икономико-политически интереси", пише още Нинова.

Според нея гласуването на оставката на Иванов другата седмица по искане на БСП е най-малкото, което трябва да се случи, за да има законност в държавата и справедливост за хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase