Снимка: Булфото

Не отговарят на истината твърденията, че е преустановено даването на гражданство, се заявява в позиция на вицепрезидента Илияна Йотова, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Изнесените по-рано днес от Движението за права и свободи факти по отношение на даването на българско гражданство, се отнасят за периоди преди настоящия президентски мандат, отбелязва Йотова.

Тя подчертава, че не отговарят на истината твърденията, че е преустановено даването на гражданство. Подписват се укази за българско гражданство на кандидатите, които отговорят на всички условия в българското законодателство и са представили необходимите документи, посочва вицепрезидентът.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес ДПС поиска парламентът да създаде временна анкетна комисия, която да проучи "всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандална подкупна схема при придобиването на българско гражданство от чужди граждани".

Йордан Цонев от движението се позова на медийни информации, че 114 издирвани от Интерпол лица са получили българско гражданство. Той цитира и Йотова, която по думите му била казала, че спира указите за издаване на българско гражданство до изясняване на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase