Снимка: БТА

Военният министър Красимир Каракачанов определи като напълно безсмислен вота на недоверие, внесен от левицата, за провал на кабинета в сферата на сигурността.

"Толкова смешен и жалък вот на недоверие не съм видял в живота си, в мотивите нямаше нищо конкретно, да не говорим за армията, освен общи приказки, чухме и мъдри мисли на д-р Ахмед Доган и не остана време д-р Красимир Каракачанов да се изкаже, чухме от депутат от "Воля" как Марешки бил да запълва дупки или спял с два петела, зоофилия ли е това, какво е", коментира той заради рекордно кратките дебати по вота.

Още по темата

Всъщност не лидерът на "Воля" Веселин Марешки, а двама депутати от неговата ПГ са отишли днес до монтанското село Якимово, където 75-годишният Цветан Миланов се е принудил да спи в една стая с петлите и кокошките, защото е ограбван многократно. За да го защитят от набези от "Воля" му подаряват куче пазач, ще застраховат имуществото му и ще монтират камери в имота му.

"Има си психиатри и сексолози, не може военният министър да говори за петли", отсече пък Каракачанов по повод на бойкота на "Воля" на вота, които имаха един единствен представител днес в парламента и то не за да участва по същество в дебата, а за да обясни, че съпартийците му са решили да свършат по-важни неща за хората.

"Аз се бях подготвил за всяка от 9-те им тези от мотивите. Когато някой нищо не ти казва, как да им отговоря, да се боря с вятърни мелници ли?", коментира още военният министър.

Той пък нападна БСП, че дори и за избягалия арестант от районното в Пловдив са сгрешили, защото червената шефка Корнелия Нинова каза, че е скочил от втория етаж, а всъщност било от третия.

"Винаги ще има такива, които скачат от третия етаж, а не от втория, както каза БСП, винаги ще има желаещи да избягат от правосъдието", отсече Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase