Архив: Булфото

Провежда се втори тур на изборите в Галиче. След като кметът на селото Ценко Чоков беше осъден, Галиче отиде на избори миналата седмица. След гласуването стана ясно, че селото отива на балотаж. Сега един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов.

"Изборният ден в Галиче започна спокойно. В 7 часа сутринта бяха открити и четирите избирателни секции – три стационарни и една подвижна секция. Всички членове на избирателните комисии се бяха явили навреме за отварянето на секциите. До момента нямаме постъпили сигнали за нарушаване на изборния процес”, заяви председателят на Общинската избирателна комисия Цветелина Андовска пред Нова тв.

До изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място - Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

Кметски избори се провеждат през днешния ден на 4 места в страната. Митко Антов от БСП и издигнатия от инициативен комитет Веселин Велков ще мерят сили на балотажа за кметския пост в Община Макреш.

Жителите на община Макреш гласуват за кмет, след като на 4 януари тази година Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета на общината Иван Каменов. Каменов подаде молбата за оставка по лични причини до Общинския съвет на Макреш. Той бе кмет 5-ти мандат, подкрепен от БСП.

ГЕРБ и БСП ще мерят сили и на балотажа в село Беден, община Девин. Първият тур на изборите в селото приключи при 66% избирателна активност. За кандидата на БСП Николай Димов гласуваха 103-ма души, а кандидатът на ГЕРБ Стоян Настанлиев бе подкрепен от 93-ма жители на селото.

До провеждането им се стигна след като в началото на годината доскорошният кмет Захари Стоилов подаде оставка, за да замине на работа в чужбина.

Балотаж ще се проведе и в село Лясково, община Добричка. Там кметското място си оспорват Божко Божков от Земеделски народен съюз и Костадин Куртев от БСП, които на първия тур получиха по равен брой гласове от избирателите - 62.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase