Снимка: архив Bulphoto


Няма сблъсък между либерали и консерватори в истинското дясно. ДСБ и СДС - доказали са, че мястото им е в автентичната десница. Ако двете партии нямат общи теми, които да ги поставят заедно на следващите избори, вероятно ще има два полюса. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на СДС Румен Христов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че все още не е решено какъв курс ще поеме СДС и това не може да го реши нито председателят Божидар Лукарски, нито самият той. На 17 април ще бъде получен доклад за водене на преговори с определени партии, като предварително изключени са БСП и ДПС.

Още по темата

Гостът в предаването "Денят ON AIR" потвърди желанието на регионалните структури Лукарски да подаде оставка. Остават още 3 срещи на СДС във Варна, София и Плевен. По думите му преобладаващата част от Националния съвет на СДС има категоричност за сътрудничество с ДСБ.

"СДС е в опозиция. Враг номер едно винаги е бил БСП", настоя Румен Христов и добави, че една от критиките към Лукарски е, че от ГЕРБ не получават критика, когато има повод да бъдат критикувани.

Зам.-председателят на СДС призна, че не очаква големи решения от срещата във между лидерите на ЕС и турския президент във Варна, но отбеляза, че е добре да бъдеш в добри отношения със съседа си.

Няма нищо лошо в организацията на тази среща, подчерта той и допълни, че въпросите между България и Турция се изясняват на двустранни срещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase