Президент и вицепремиер. Снимка: архив, Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че човек приема предизвикателства, там където може да се реализира.

"След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия", коментира вицепремиерът.

Още по темата

Припомняме ви, че "коремното" на президента Румен Радев се превърна във Facebook сензация, а след него и лидерът на "Глас народен" Светльо Витков показа какво може на лоста и призова военния министър Красимир Каракачанов да направи същото.

"Съжалявам ако можех, щях да го направя. Но не съм във форма. Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш – аз нямам време", уточни воеводата пред bTV.

"Навремето, като е трябвало в казармата, съм правил, беше задължително (…) И аз затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина. Една част ходят (на фитнес), другите – предимно по бирариите, но това е една друга тема", заключи военният министър.

Идеята му за възстановяване под някаква форма на Строителни войски и въвеждане на форми за задължително ограмотяване на хората от гетата обаче стои на дневен ред.

Военният министър повече от година настоява за връщане на наборната казарма, а впоследствие започна разработването на идеята за доброволна служба.

Според него с връщането на строителните войски щял да се реши проблемът с хората, намерили "На баницата мекото".

Коментари Напиши коментар

100

Рок енд рол

преди 3 години

Обичам спорта и уважавам хората, които спортуват и се поддържат физически. Разбира се, че не бих могъл да пилотирам самолет и че за това се изискват специални умения. Това не пречи да се майтапя понякога. :)

99

Рок енд рол

преди 3 години

"Сигурен съм, че след месец тренировка, а моге и по-малко, Радев ще издържи теста ти. А ти би ли управлявал изтребител, би ли правил фигурите от висшия пилотаж?"... Коментарът ми е просто шега. :) Не се връзвай. А за добрата спортна форма, която поддържа Радев, съм чувал лично от негови войници.

98

Анонимен

преди 3 години

Ей, Щерьо и Шефа, абе вие хора, да не би да се казвате....Деси? :-) Иначе ги отвя - ама кой кого точно и защо, не стана много ясно.