Архив: Булфото

"Да се смесва политиката с икономиката е много лоша идея. Затова държавата не трябва да влиза в управлението на ЧЕЗ”. Това заяви пред Нова тв Николай Василев, бивш вицепремиер от правителството на Симеон Сакскобургготски, и уточни, че "държавата по принцип е лош собственик". "В БДЖ ли се справи като собственик, в пощите ли, в "Топлофикация-София" ли?", попита той.

Според него с твърденията, че държавното участие е дружеството е в защита интереса на българите, се оправдава "една лоша сделка".

Още по темата

"Най-лошият вариант е с парите на данъкоплатците да се участва в сделка на цена, която не е определена от държавата”, категоричен бе Василев.

Той изрази съмнение, че фирмата на Гинка Върбакова е тази, която купува ЧЕЗ.

"Има хора у нас, които знаят кой стои зад Върбакова”, каза още бившият вицепремиер.

"Не е възможно малка, българска фирмичка да купи едно от големите предприятия в държавата. Ако някой няма стотици милиони собствени средства, а не кредити, не може да влезе дори през вратата на ЧЕЗ да преговаря", мотивира се той.

Според него много вероятно е, ако държавата не се включи, сделката да се разпадне, особено след големия обществен отзвук.

И допълни: "Сделката може да се разпадне с няколко телефонни обаждания от "Дондуков” 1 до определени банки или до други държави. Но не знам дали това е целта, защото не знам кой стои зад сделката”.

Според Василев, каквото и да случи, няма опасност абонатите на ЧЕЗ да останат без електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase