Снимка: архив "Булфото"
fallback

Докато всички се питат дали енергийният министър Теменужка Петкова ще бъде освободена от поста или не, тя си пусна молба за отпуск.

Петкова обяви, че се оттегля преди седмица, заради познанството си с Гинка Върбакова, чиято фирма купи активите на ЧЕЗ България. От ГЕРБ обаче обясниха, че решението дали да се раздели с поста ще бъде взето следващата седмица и намекнаха, че може и да остане.

Oще по темата

Днес, докато скандалът за ЧЕЗ все още е в разгара си, Петкова трябваше да участва в дебати в парламента за ядрената енергетика у нас, поискани от БСП. Заради отпуск на Петкова обаче разискванията се отлагат за следващата седмица.

Социалистът Таско Ерменков възрази срещу отлагането и попита как така вчера Петкова е била в парламента за изслушването на Гинка Върбакова, а днес сутринта не може да дойде. „Това е неглижиране на проблемите“, смята той.

Пленарното заседание продължава с парламентарен контрол. Първа на въпроси ще отговаря вицепремиерът Екатерина Захариева. След това на депутатски питания ще отговарят министрите Цецка Цачева, Красимир Вълчев, Кирил Ананиев, Валентин Радев и Бисер Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 6 години

Теменужка е издала конфиденциална информация на притялката си Гинка, относно офертите на остналите кандидадати и участници в търга, което навсякде по света е подсъдно.Но тук е Боколандия, Тиквата ще разпореди и Темунжка ще се върне на бял кона като Енергиен министър.

34

Анонимен

преди 6 години

Това с оставките е голяма мъгла! Депутат в оставка остава, министър в оставка си взема отпуск, а цяла сюрия министри - с шейнички, оградки, лифтове, конвенции, пък се скатават и не подават оставки. Шефът им обеща да съсипе гадовете!

33

Решението на Смръдла

преди 6 години

До АнонименРешава да остане омърсена и опетнена слугиня. Барабар с бруталната селяндурка Гинка, приятелката й от 20 години.

fallback