Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България, обяви министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на първата съвместна конференция от поредицата "Европа, която пази".

Още по темата
В отговор на въпрос дали визитата на канцлера на Германия Ангела Меркел у нас утре е свързана с Турция, Павлова заяви, че това е визита, която има общ характер, свързана с темите и приоритетите на председателството ни.

"България е външна граница, работеща в партньорство с Турция, благодарение на което имаме нулев натиск на нелегални мигранти", подчерта Павлова, цитирана от "Фокус".

По думите й усилията на България в следващите 6 месеца е да преодолеем трите най-големи проблема на европейските граждани, които се нуждаят от повече стабилност, сигурност и солидарност.

"Ние проведохме поредица от дебати и дискусии, когато правителството формулира приоритетите на българското председателство, което вече започна. Благодарение на тези дебати, благодарение на над 200 срещи с гражданското общество и различните организации, формулирахме четири приоритети, върху които българското председателство да фокусира усилията си", каза министър Павлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase