Снимка: архив, БулФото

Новата парламентарна сесия ще премине под знака на еврошефството ни. Това стана ясно от декларацията на ГЕРБ в първия работен ден на Народното събрание след ваканцията около Коледа и Нова година.

Още по темата

"11 години след приемането ни в ЕС предстои да покажем политическа култура и лоялност към европейските ценности", отсече шефът на групата на депутатите на Бойко Борисов Цветан Цветанов.

Според него в следващите 6 месеца добрите новини и посланията към цяла Европа ще тръгват от София.

"Ние желаем нашият глас да се чува и все повече хора да се вслушват в него, и нямаме право да пропиляваме шанса си и заради това трябва да работим отговорно, а партизанските политически страсти няма как да помогнат за успешното председателство, коментира той.

Цветанов допълни, че в същото време не е нужно партиите, които са различни по идеи, да се стремят на всяка цена да постигнат фалшиво съгласие.

Той обаче предупреди опозицията, че ако се опитва да компрометира властта, едва ли ще постигне търсения ефект, защото европейските ни партньори също са виждали скандали.

"Ангажиментите ни по време на председателството са сериозни, но те няма за засенчат законодателната ни програма, а за ГЕРБ приоритетите в това отношение са образованието, пазарът на труда, нов модел за по-достъпно здравеопазване, сигурността", допълни Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase