Снимка: архив "Булфото"

За пореден път от БСП поискаха премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента, но мнозинството отхвърли предложението им.

Този път от левицата искаха министър-председателят да обясни какво се случва в държавата и какви конкретни мерки се взимат след жестоките убийства от началото на годината. 69 обаче гласуваха против премиерът да бъде изслушван, а 38 се въздържаха.

Още по темата

"Премиерът е отговорен за националната сигурност на държавата. Каним го да дойде и да обясни какво се случва в страната заради зачестилите убийства и да обясни конкретните стъпки, които се предприемат, защото хората са уплашени, защото хората губят и близки свои приятели. Да видим какви са тези стъпки, че има държава, че има институции, които се грижат за сигурността на българите", настоя соцдепутатът Драгомир Стойнев.

Данаил Кирилов от ГЕРБ обаче възрази, че няма необходимост от това, тъй като ще има изслушване на политическото ръководство на МВР в комисията по вътрешен ред и сигурност.

"Компетентните комисии ще съберат съотносимите факти и обстоятелства и при необходимост от продължаващ дебат предполагам, че тогава би възникнало основание за изслушване", заяви той.

Той допълни и че на заседанието на КСНС се е разбрало за изнесените доклади и позициите на парламентарно представените партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase