Снимка: Булфото

Въпреки че темата на днешното заседание на КНСН беше свързана със сигурността и еврошефството ни, темата за показните убийства от последни седмици също е била сложена на масата.

Още по темата

Президентът Румен Радев призна в изказването си след заседанието, че извън КСНС заедно с министрите, шефовете на службите и на парламентарните групи, са обсъдили и тревожното натрупване на тежки криминални престъпления напоследък.

"МВР полага всички усилия за тяхното разкриване,но всички се обединихме около позицията, че е нужна още по- добра координация между институциите и усъвършенстване на модела за борбата с престъпността, така че да бъде гарантирана сигурността на българските граждани$, отсече държавният глава.

Както Dnes.bg писа на 31 декември 2017 г. Росен Ангелов разстреля шестима души в Нови Искър. След това се оказа, че той е бил обявен за издирване заради блудство с малолетно момиче преди години, но така и не е бил намерен на нито един от адресите си. Ангелов, наречен от близките си Горският човек, е обитавал вила в село Луково, където се бил настанил.

При масирана акция в крайна сметка беше намерен трупът му в друга изоставена къща наблизо, като основната версия е, че се е самоубил.

Вчера пък показно в София беше убит бизнесменът Петър Христов. Той беше разстрелян близо до офиса на "Лактима", чийто собственик беше, минути след 10 часа.

Освен версиите, свързани с бизнеса и личния му живот се проверява и дали убийството е извършено заради оказвано от него съдействие за разкриване на тежки престъпления, защото той е един от хората заради които беше разкрита бандата за отвличания "Наглите“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase