Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед
Остра зараза била плъзнала из парламента и заради това депутатите от "Воля" влязоха в пленарна зала с медицински маски.

Целта им била да се опазят от тази временна умопомрачителност, която пълзяла сред народните избраници.

Според хората на Веселин Марешки раздаването на обидни квалификации за българския народ се е превърнало в зараза и с този символичен акт те искат да се предпазят от "вируса".

Още по темата

Лидерът на партията отново припомни, че червеният депутат Иво Христов определи 80% от българите като дебили, след това пък Вежди Рашидов от ГЕРБ бил казал, че в България останали само хора, които и "за чеп за зеле" не ставали, а пък шоуменът Слави Трифонов си позволил да коментира, че "целият морален и качествен капацитет се е изнесъл от държавата".

"Пазим се от тази зараза, плъзнала от едно изказване, което не беше наказано. Влезли сме с маски, защото се оказа по-заразно, отколкото си го представяхме", обясни Веселин Марешки.

"Оказа се, че в парламента, а и извън него, единствената група, която се протипоставя на такива остри изказвания, сме само ние. Изглежда това не вълнува нито вас, нито българския народ, нито никой. Затова не можем да продължаваме да си блъскаме главите в стената", каза Марешки.

Той се оплака, че имало двоен аршин и заради това неговите депутати били нападани за какво ли не, а пък на тези от други групи им се разминавало безнаказано за всичко.

"Представите ли сега, че ми пада пердето и казвам: "Всички вие сте дебили!", ще ми го простите ли", обърна се той към депутатите.

Според него това е поведение, което си позволяват "покварени и самозабрави ли се хора".

"Не сме си доставили противовирусни лекарства и ще останем с маски", отсече той от парламентарната трибуна.

Соцдепутът Драгомир Стойнев обаче се засегна от думите на Марешки и се оплака, че от "Воля" принизяват българския парламент с акцията си.

"Това е недопустимо, хората трябва да имат поне елементарно възпитание и да знаят къде се намират, тук не им е пазарът, не им е аптеката, тук е парламентът", скочи той.

Славчо Велков от БСП пък призова народните избраници един път завинаги да спрат да използват думи, които обиждат другите.

Според него обаче двоен аршин, от какъвто се оплаква Марешки, няма.

"На 13 септември Марешки каза, че държавата се управлява от трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци, така че да не говорим за двойни аршини“, отсече той.

След него пък думата взе Вежди Рашидов, но не за да критикува, ами за да се извини.

"Аз изтървах една дума, но не съм искал да обидя никого. Аз съм печелил 4 мандата, моят живот на 65 години не е измислица, правя грешки, но намирам достойнството и мъжеството да се извиня. Извинявам се, ако съм наскърбил някой, моля ви да ми простите“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар