Снимка: архив Bulphoto

Социализмът в България не работи - може да успее провежданата от ГЕРБ политика в интерес на хората. Това каза заместник-председателят на ЕНП Дара Мърфи по време на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ, което се провежда днес.

"Като ви приветствам от името на ЕНП, от цялото наше европейско семейство, искам да кажа, че за мен е огромна чест и удоволствие да работя с вас, да се срещам с вас, да обсъждаме регионални, национални и европейски въпроси, с които всички ние се сблъскваме. Бих искал да използвам тази възможност да поздравя г-н Бойко Борисов от името на нашия председател Жозеф Дол като един от най-важните членове на нашата партия и като министър-председател на България и да го поздравя с изборния успех“, поясни Мърфи, съобщи "Фокус".

Той изрази надежда, че председателството на ЕС, което ще бъде поверено на България от януари до юли 2018 г., ще помогне на Евроа да се изправи пред предизвикателствата във всички отделни държави.

Зам.-председателят на ЕНП изрази радостта си, че председателството на ЕС ще бъде в ръцете на Бойко Борисов, който по думите му е човек, подкрепящ важните европейски ценности, като разбирателството, сътрудничеството и стремежът за съвместна работа.

„За съжаление сте свидетели в България за това, че социализмът не работи, че там, където той се проваля - може да успее политика, която се провежда от ГЕРБ с ясна работа с предизвикателствата в интерес на хората. Ние сме свидетели, как в България по време на управлението на ГЕРБ ситуацията се подобрява и в икономиката, и в банковия сектор и във външния сектор“, допълни Мърфи и отечете, че политиката на ГЕРБ е в съзвучие на ЕНП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase