Кадър: Bulgaria ON AIR

Правителството се разпада, въпреки позициите на някои хора, че то е стабилно, твърди депутатът от ДПС Станислав Анастасов.

"За съжаление правителството има доста грешна конструкция от самото си начало. Пример за това е, че имаме вицепремиер, който е осъждан за използване на език на омразата. ГЕРБ абсолютно без да е необходимо включиха националистите във властта. Направиха държавата податлива на външни влияния", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

Депутатът подчерта, че интересът на ДПС никога няма да бъде над националния.

Анастасов защити позицията, че не управлението е цел, а решаването на проблемите на България.

"Наши вицепремиери вдигат скандали с европейски страни, които трябва да ни помогнат за евроинтеграция на Балканите. В България има проблем и показател за това са слабите ни делегации и представителство. Ние нямаме интерес от конфликти, с която и да е от съседните ни държави. Демократичното общество в Турция има нужда преговорите за влизане в ЕС да продължат", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.

ДПС посрещна председателя на Европейския парламент Антонио Таяни с книжка, която съдържа компромати срещу "Обединени патриоти". 

"Книжката е по идея на младежите в партията ни. Вътре има информация под формата на снимки, статии, линкове към видео клипове – материали, които са предимно генерирани от самите националисти", обясни депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase