Задава се ново дясно обединение. След проекта, който събра "Да, България!", ДСБ, "Зелените", БЗНС и ДЕОС, на дневен ред излиза Реформаторски общности за демокрация (РОД).

Един от инициаторите на бъдещето обединение е председателят на ДБГ Димитър Делчев, който заяви в "България сутрин", че вятърът на промяната може да дойде само от общността на реформаторски мислещите хора.

Още по темата

"България има нужда от дясно и прозападно управление - в противен случай изпадаме в периферията на Европа. Затова призовахме за предсрочни избори. В РОД ще влязат всички партии и граждански организации, които искат да се разбие моделът ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Делчев обяви, че от ДБГ организират събитие на 25 ноември, на което канят кметове от реформаторската общност и всички демократични партии.

"През РОД показваме, че обединението трябва да стане отгоре надолу, за да не е кухо. Отличава ни това, че не се страхуваме да назовем проблемите", каза още лидерът на ДБГ.

Делчев е на мнение, че оставката на вече бившия председател на НС Димитър Главчев е дошла в резултат на сделка между ГЕРБ и БСП.

Според него премиерът Бойко Борисов вече е ляв премиер и отдалечава ГЕРБ от дясното. По думите на Делчев разлика между ГЕРБ и БСП няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase