Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След скандала с Георги Стоилов и неговия брат и роднинските назначения, от БСП заговориха за братовчед на премиера Бойко Борисов.

Попитан дали Стоилов е бил съдружник с жената на брат му, червеният депутат Таско Ерменков попита дали шефът на ДАР /Държавна агенция "Разузнаване"/ е втори братовчед на министър-председателя Борисов.

Още по темата

"Аз не казвам вярно ли е или не. Искам да попитате дали на Бойко Борисов не му е втори братовчед директорът на ДАР. Да отговори, може и да не е вярно", каза Ерменков.

Според него вместо да се занимават с важните теми - как да се изкорени корупцията и шуробаджанащината, от ГЕРБ профанизират нещата и се борят с брата на Георги Стоилов.

"Ние сме за това в България да се изчистят отношенията между политици и бизнес. Да се знае, че политиката не разтваря чадъри над роднини, близки. А бизнесът да създава работни места, да спазва законите и държавата да върви напред", настоя соцдепутатът.

На въпрос защо Георги Стоилов лично не се защитава пред медиите, Ерменков обясни, че не му е приятно да говорят за брат му.

"Всеки има своите характерологични особености, момчето може би е свито. Бил съм с него в комисия по енергетика, професионалист е, но не съм убеден, че има дар слово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase