Снимка: Bulgaria ON AIR

В този парламент ДПС е резервният отбор за управлението на Бойко Борисов. Ако днес ДПС не бъде резервен отбор на управлението, много бързо може да падне правителството, заяви политическият анализатор Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.

Вчера ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но според Октай в партията много добре знаят, че това няма как да стане и са го направили единствено, за "да си вдигнат цената пред Борисов".

Бившият зам.-председател на ДПС смята, че когато има дълбоки различия между ГЕРБ и "Обединени патриоти", от ДПС излизат с номера "това го има в нашата програма, затова подкрепяме ГЕРБ" и по този начин правителството оцелява.

Октай е категоричен, че ДПС ще подкрепи ГЕРБ и по време на гласуването на бюджета, като предвиди, че ще наблюдаваме крайни разминавания в коалицията. Според госта в "България сутрин" от ДПС са играли роля срещу националистите пред госта си от евролибералите.

"Две са причините заради които може да падне Бойко Борисов", подчерта Осман Октай. По думите му виждайки, че скандалите в коалицията стават непоносими, самият премиер може отново да се оттегли от властта.

Политическият анализатор е убеден, че ще има сериозни граждански протести по време на европредседателството ни, тъй като според него хората ще направят всичко възможно Европа да ги чуе. Той е на мнение, че това е вторият вариант за оставка на правителството.

Все пак Осман Октай не вярва да се стигне до предсрочни парламентарни избори , тъй като по думите му единствената опозиция на управляващите е недоволството на гражданите.
 

Коментари Напиши коментар

33

luckyman

преди 5 години

Октай, резервния играч на Ердоган....

32

Helleborus

преди 5 години

Не е само това, че не са били желани, може и те самите да не са желали да живеят тук, но са били изпратени от тогавашните власти. Изпратени са били, за да налагат своята култура, а не да приемат чуждата. Тези, които участват в политическите етнически формации, не са се променили в това отношение, за тях България не е място, където искат да се интегрират, възприемайки и уважавайки реда и практиките, езика и културата, а място, което искат да ПРОМЕНЯТ по свой образ. Ще отречеш ли? Едва ли ...

31

Helleborus

преди 5 години

Аз знам само думи, на които смисълът не е инжениран в някоя политическа лаборатория. Знам какво е уважение и благодарност. Това, което повечето малцинства изпитват към народа, където живеят. Защото са отишли с някакви мечти там, заради реда, който е производен на съответната на народа култура и който им осигурява благоденствието и сигурността. Завоеватели няма как да се интегрират, когато като манталитет си остават завоеватели. Това важи за манталитета на политиците, предимно, не на обикновените