Снимка: ДБГ

Димитър Делчев с явно гласуване и пълно мнозинство бе избран за председател на "Движение България на гражданите" от Четвъртото национално партийно събрание.

Той остана и единственият кандидат за поста на Меглена Кунева, след като другият претендент - Богдана Станоева, се оттегли.

След вота, новият лидер обяви пред медиите, че непосредствената задача са следващите местни избори и широка анти-ГЕРБ коалиция, част от която да е ДБГ.

Като партньори той вижда партиите, които са част от демократичната общност, както и организации, за които промяната на България е кауза.

Според Делчев Реформаторският блок може да прерасне именно в такава голяма коалиция.

Меглена Кунева пожела силен старт на наследника си на поста.

Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта, която да спре застоя, и ДБГ ще е нейното острие, убедена е Кунева.

Като важна задача занапред пред Движението тя постави създаване на честна политическа среда, но подчерта, че без екип няма победа.

Коментари Напиши коментар

13

КУнева,

преди 3 години

Широка анти-ГЕРБ коалиция означава И ДПС и БСП.ПОзорно. И на това момче или родителите му са БСП, или то нищо не знае за КОВАРСТВОТО по пътя към РФ.
Само и само да провалите ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛТВОТО на РБългария.И Йончева, и Нинова се "трудят" усърдно в тази насока.

12

Недоволен

преди 3 години

Това не е партия, която някога ще има възможност да влезе в парламента, така че ако искат и козел да я оглави.

11

Анонимен

преди 3 години

Олекна ми! Сън не ме хващаше , кой е председател на дбг. Сега ще се напия от щастие!! Надявам со.р.о.со.и.дите утре да ни осведомят за новия председател на ЯЮЬ и пак да се напия.