Снимка: Facebook

Бивши депутати от партията на Меглена Кунева стават лица на ново сдружение - "СЕГА". Миналата седмица то бе регистрирано от Софийския градски съд.

"СЕГА" е абревиатура на "Сигурност, Евроатлантизъм и Гражданска Активност". Учредителите са решили ексдепутатите Настимир Ананиев и Антони Тренчев да станат лица на формацията.

Ананиев бе шеф на транспортната комисия в миналия парламент и един от инициаторите за голяма част от последните промени в Закона за движение по пътищата. И той, и Тренчев напуснаха партията на Кунева "България на гражданите" след загубата на реформаторите на парламентарните избори.

Ананиев и Тренчев приели с удоволствие поканата, стана ясно от съобщение на новото сдружение.

СЕГА ще се бори за прозрачност на управлението и разходването на публичния ресурс, ефективна борба с корупцията, налагането на пътната безопасност, работещо и ефективно електронно управление и гласуване, създаване на стимули за микро и малък бизнес и дълбока и необратима съдебна реформа.

Коментари Напиши коментар

15

Хамлет

преди 3 години

Стари ***

14

Анонимен

преди 3 години

Кунева раздаваше стипендии на ученици от онези малцинства за успех 3.00, а българските грамотни и умни деца ги пренебрегваше. И в областта на енергетиката направи също големи поразии, както и в образованието. Където и да я сложат, тя вреди на българския народ. В колко партии беше, колко поста заема...?!

13

Джъстиса

преди 3 години

Личности на власт ни трябват
А не партийни плужеци и тарикати

Тоя на снимката става за епизодична роля в Лаурел и Харди, а не за политик