Снимка: архив, Булфото

Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан. Това каза по време на заседание на вътрешната комисия в парламента МВР-шефът Валентин Радев в първи коментар на развръзката с отвличането на младия мъж.

Адриан Златков бе отвлечен на 30 август на метри от дома си в Герман. След 11 дни в плен той бе пуснат на свобода, а баща му призна, че е платил откуп на похитителите. По неофициална информация сумата е между 600 000 лв. и малко над 1 млн. лв.

Младият мъж не е могъл да разкрие пред разследващите детайли за мъжете, които са го отвлекли, защото слагали маски пред него. Самият той бил с маска, когато го пуснали, затова не можел да каже и кое е мястото, на което го държали.

Още по темата

Днес Радев отказа да разкрие подробности за разследването, но изрази надежда престъплението да бъде разкрито максимално бързо.

"Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем", каза Радев пред депутатите.

"Има нови детайли за отвличането на Адриан, разбира се", каза още той и допълни, че макар да има желание, няма право да даде повече конкретика. 

"Ако ви отговоря на въпроса, ще го чуят и похитителите. Дали е работено, колко е работено с тях, как да ви отговоря? Има екип в МВР. Събрани са най-добрите в областта и работят. Има стандарти, по които се работи, в зависимост от това накъде отива разследването. Искаме да ни оставите да работим. Надяваме се на резултати възможно най-бързо", заяви Радев. Той обясни, че вярва, че ще стигнат бързо до извършителите. 

Вътрешният министър коментира и планираните за утре полицейски протести и исканията на служителите на МВР. Радев съобщи, че до момента за униформи са изплатени 16,7 млн. лв. Той обясни и че от това, което виждал, оставал с впечатление, ме не всички са с лошо оборудване и непригодни облекла.

"Бях в Кресна, видях как са оборудвани. Помолих да дадат справка и забелязах, че имаме 119 модерни пожарни автомобили, купени през последните 5-6 години. Санираме пожарните. Налети са достатъчно средства през последните години. Надявам се, че ще има баланс", каза той и призова: "Синдикатите да не ни притискат – ако го правят и аз ще правя обратното". 

Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов съобщи, че около 85% от автопарка на пожарните автомобили е подменен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase